نصب آسانسور

نصب و راه اندازی آسانسور شامل مراحل مختلفی است که باید با دقت و ظرافت انجام شود تا آسانسور به درستی کار کند و ایمنی افراد را تضمین کند. در واقع اجرای آسانسور جزئیات زیادی دارد که هر کدام نیاز به تخصص و مهارتی خاص دارند و اگر به درستی انجام نشوند، ممکن است خطرات جدی برای افراد و ساختمان ایجاد شود. به عنوان مثال، اگر کابین آسانسور به درستی متعادل نشود، ممکن است در هنگام حرکت به یک طرف منحرف شود و باعث سقوط افراد و بار شود. یا اگر سیستم‌های ایمنی آسانسور مانند بلک اوت به درستی کار نکنند، ممکن است باعث گیر افتادن ساکنین در آسانسور شود.

بنابراین، ضروری است که نصب و راه اندازی آسانسور توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود تا از ایمنی افراد و ساختمان اطمینان حاصل شود. پس در هنگام انتخاب شرکت نصب آسانسور حتما به اعتبار و سابقه‌ی آن توجه کنید. شرکت پارس تک آسانرو با داشتن پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور می‌تواند انتخابی مطمئن برای شما باشد.  در ادامه توضیح می‌دهیم که نصب و راه اندازی آسانسور توسط ما شامل چه مراحلی می‌شود.

بنر مشاوره نصب و راه اندازی آسانسور
محتوا پنهان

مشاوره نصب و راه اندازی آسانسور

اولین کاری که شما باید انجام دهید مشاوره نصب و راه اندازی آسانسور با کارشناسان مجرب است تا از انتخاب‌های خود مطلع شوید. این مرحله شامل بخش‌های مختلفی می‌شود. از جمله:

  • بررسی نیازها و شرایط ساختمان

اولین و مهم‌ترین مرحله در مشاوره آسانسور، بررسی نیازها و شرایط ساختمان است. مشاور آسانسور با توجه به نوع ساختمان، تعداد طبقات، تعداد افراد و بار مورد نیاز، نوع کاربری ساختمان و … بهترین نوع آسانسور را به شما توصیه می‌کند.

  • بررسی انواع آسانسورها

یکی دیگر از خدمات مشاوره این است که با انواع مختلف آسانسورها آشنا می‌شوید و کارشناسان مزایا و معایب هر نوع را برای شما توضیح می‌دهد تا آسانسور مناسب‌ را برای خود انتخاب کنید.

  • بررسی قیمت آسانسورها

یکی دیگر از مسائل مورد بررسی در مشاوره، بررسی قیمت آسانسورها و انتخاب بهترین گزینه با توجه به بودجه‌ی کارفرماست.

  • بررسی قوانین و مقررات مربوط به آسانسورها

مشاور باید قوانین و مقررات مربوط به آسانسورها را برای شما توضیح دهد تا بدانید با توجه به این قوانین، آسانسور شما باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد.

  • بررسی مراحل نصب و راه‌اندازی آسانسور

در نهایت مشاور باید مراحل نصب و راه‌اندازی آسانسور را برای شما شرح دهد تا از روند کار آگاه باشید و بدانید چه مراحلی تا تکمیل آسانسور در پیش دارید. 

مشاوره رایگان قبل از نصب و راه اندازی آسانسور

مراحل نصب و راه اندازی آسانسور

مراحل نصب و راه اندازی آسانسور شامل موارد زیر می‌شود:

  1. نقشه کشی و انتخاب مکان آسانسور 
  2. آماده سازی چاه آسانسور 
  3. آماده سازی ریل آسانسور و آهن کشی 
  4. نصب درب‌های کابین و طبقات 
  5. نصب قطعات مکانیکی ( موتور، شاسی موتور، …) 
  6. برق کشی و نصب قطعات الکترونیکی 
  7. تست آسانسور

در ادامه هر یک از این مراحل را بیشتر توضیح می‌دهیم. 

  • انتخاب مکان آسانسور و نقشه کشی

اولین مرحله در نصب و راه اندازی آسانسور، انتخاب مکان مناسب برای آن است. این مکان باید به گونه ای باشد که دسترسی به آن آسان باشد و همچنین، در صورت بروز حادثه، بتوان به راحتی از آن خارج شد. علاوه بر این، مکان آسانسور باید به گونه ای باشد که از نظر سازه ای نیز مناسب باشد. پس از انتخاب مکان مناسب، باید نقشه ای از آسانسور تهیه شود. این نقشه حاوی اطلاعاتی دقیق در مورد ابعاد آسانسور، ظرفیت آن، تعداد طبقات، نوع آسانسور (هیدرولیکی یا کششی)، و سایر مشخصات فنی می‌باشد.

  • آماده سازی چاه آسانسور

چاه آسانسور فضایی است که آسانسور در آن قرار می گیرد و آماده سازی آن یکی از مهم‌ترین مراحل در نصب و راه اندازی آسانسور است. این فضا باید از نظر ابعاد و مقاومت استاندارد باشد و بتواند وزن آسانسور و بار آن را تحمل کند. آماده سازی چاه شامل حفر چاه، آماده‌سازی دیوارها و نصب تجهیزات ایمنی است.

  • آماده سازی ریل آسانسور و آهن کشی

ریل های آسانسور، کابین و وزنه تعادل را در جای خود نگه می‌دارند. این ریل‌ها باید به دقت نصب شوند تا از حرکت نرم و بی صدای آسانسور اطمینان حاصل شود. و منظور از آهن کشی، فرآیندی است که طی آن، تیرهای آهنی و ریل‌ها به دیوارهای چاه آسانسور متصل می‌شوند.

  • نصب درب‌های کابین و طبقات

درب‌های کابین و طبقات، نقش مهمی در ایمنی آسانسور دارند و باید به شکلی طراحی و ساخته شوند که به خوبی با سیسمتم ایمنی آسانسور سازگار باشند. همچنین باید در جایی قرار داده شوند که دسترسی از تمام نقاط ساختمان به آن آسان باشد.

  • نصب قطعات مکانیکی

در این مرحله می‌توان قطعات مکانیکی آسانسور را نصب کرد. مهم‌ترین بخش این مرحله نصب موتور است که با توجه به نیاز کارفرما می‌تواند از نوع کششی یا هیدرولیکی باشد. سپس سایر قطعات با توجه به نوع موتور نصب می‌شوند.

  • برق کشی و نصب قطعات الکترونیکی

پس از نصب قطعات مکانیکی، باید برق کشی و نصب قطعات الکترونیکی انجام شود. این قطعات شامل تابلو فرمان، تابلو سه فاز، تراول کابل و … می‌شود. تابلو فرمان، وظیفه‌ی کنترل حرکت آسانسور را بر عهده دارد. تابلو سه فاز به منظور ایمنی سیم کشی در مقابل نوسان برق نصب می‌شود و تراول کابل رابط میان تابلو فرمان و قطعات الکترونیکی کابین است. برق کشی آسانسور باید حتما توسط افراد خبره و باتجربه انجام شود چون جزئیات زیادی دارد و اشتباه در هر مورد ممکن است باعث اشکالات زیادی شود.

  • تست آسانسور

پس از نصب کامل آسانسور، باید آن را تست کرد تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل شود. تست آسانسور شامل آزمایش حرکت کابین، عملکرد صحیح دربها، و بررسی تجهیزات ایمنی می‌شود. پس از انجام بررسی‌های لازم آسانسور آماده‌ی استفاده برای عموم است. 

هزینه نصب آسانسور

یکی از ابهامات در زمان خرید آسانسور هزینه‌ی آن است. چون اجرای آسانسور جزئیات بسیار زیادی دارد و هزینه نصب و راه اندازی آسانسور به این جزئیات بستگی دارد.

هزینه نصب و راه اندازی آسانسورشامل چیست؟

هزینه نصب آسانسور به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع آسانسور، جنس، ظرفیت و ابعاد کابین، تعداد طبقات و توقف‌ها،  نوع موتور و تابلو فرمان، نوع درب، تجهیزات اضافه و … از جمله این عوامل هستند.

مثلا در صورتی که آسانسور به شکل روملس نباشد و به شکل mr اجرا شود نیاز به موتورخانه دارد و باید هزینه‌ای برای ساخت این قسمت در نظر گرفت. یا اینکه موتورهای گیرلس به دلیل راندمان بالاتر گران‌تر از موتورهای دارای گیربکس هستند. و به همین ترتیب سایر بخش‌های آسانسورهم با توجه به شرایط ساختمان و درخواست کارفرما قیمت‌گذاری می‌شوند. به طور کلی استفاده از قطعات باکیفیت و برندهای معتبر باعث می‌شود هزینه نصب آسانسور بالاتر رود. ولی از طرف مقابل هرچقدر که کیفیت بالاتر باشد، با گذشت زمان آسانسور کمتر دچار مشکل شده و نیاز کمتری به تعمیر و سرویس خواهد داشت. پس در هنگام خرید آسانسور، کیفیت محصولات را در اولویت قرار دهید. 

در ادامه به برخی از مواردی که در قیمت آسانسور تاثیرگذارند اشاره می‌کنیم:

  1. نوع آسانسور:

    آسانسورها از نظر نیروی محرکه به دو نوع آسانسور هیدرولیکی و کششی دسته‌بندی می‌‌شوند که از نظر هزینه نصب و راه اندازی متفاوت هستند.

  2. تعداد طبقات:

    هرچه تعداد طبقات بیشتر باشد، تجهیزات بیشتری برای آهن کشی و ریل آسانسور استفاده می‌شود پس هزینه نصب و راه اندازی نیز بیشتر خواهد شد.

  3. ظرفیت آسانسور:

    ظرفیت آسانسور به وزن قابل تحمل آن اشاره دارد. هرچقدر که ظرفیت آسانسور مورد نظرتان بالاتر باشد یعنی کابین بزرگتر و گران‌تر خواهد بود.

  4. جنس کابین:

    جنس کابین آسانسور می‌تواند از متریال مختلفی ساخته شود و این موضوع به انتخاب شما بستگی دارد که تا چه حد می‌خواهید برای فضای کابین هزینه کنید.

  5. نوع موتور:

    نوع موتور آسانسور نیز می‌تواند بر هزینه نصب و راه اندازی آن تأثیر بگذارد. موتورهای کششی دو نوع هستند: گیربکس و گیرلس. موتورهای دارای گیربکس‌ معمولا هزینه بیشتری نسبت به موتورهای بدون گیربکس دارند. چون شامل نصب گیربکس و قطعات مربوط به آن می‌شود.

  6. محل نصب آسانسور:

    محل نصب آسانسور نیز می‌تواند بر هزینه نصب و راه اندازی آن تأثیر بگذارد چون نصب زیرساختهای آسانسور به آن بستگی دارد. مثلا ساختمان‌های قدیمی که فاقد چاه هستند، نسبت به ساختمان‌های جدید باید بیشتر هزینه کنند. 

این موارد برخی از فاکتورهای تاثیرگذار در قیمت آسانسور هستند که شما باید آنها را مد نظر قرار دهید. اگر با شرکت پارس تک آسانرو همکاری کنید قبل از هرگونه اقدامی می‌توانید از خدمات مشاوره بهره‌مند شوید و از تمام جزئیات مربوط به هزینه‌ی اجرای آسانسور مطلع شوید.

قیمت نصب و راه اندازی آسانسور

همانطور که در بخش قبل مشاهده فرمودید قیمت نصب و راه اندازی آسانسور به عوامل مختلفی مانند نوع و ظرفیت آسانسور، تعداد طبقات، و امکانات و تجهیزات آن بستگی دارد. شرکت پارس تک آسانرو یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه طراحی، نصب و راه اندازی آسانسور است که با بهره‌گیری از تیمی مجرب و متخصص، خدمات باکیفیت را با بهترین قیمت به مشتریان خود ارائه می‌دهد. در صورت نیاز به خرید آسانسور خانگی، آسانسور صنعتی، آسانسور اداری و آسانسور تجاری می‌توانید با کارشناسان ما صحبت کرده و از خدمات ما و قیمت نصب و راه اندازی آسانسور مطلع شوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر با پارس تک آسانرو تماس بگیرید.

بنر قیمت نصب و راه اندازی آسانسور

مراحل نصب آسانسور از صفر تا صد

امروز و در این قسمت قصد داریم مراحل نصب آسانسور از صفر تا صد را بررسی کنیم. همانطور که می‌دانید آسانسورها به عنوان یکی از قسمتهای اصلی در آپارتمان‌ها و اماکن عمومی، نقش بسیار مهمی در رفاه و ارتقای کیفیت زندگی افراد دارند و امروزه تبدیل به یک ضرورت انکارناپذیر برای انواع ساختمان‌ها شده‌اند. 

فرایند نصب و راه اندازی آسانسور نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، مهارت بالای فنی و رعایت استانداردهای ایمنی و مقررات ملی ساختمان است.  اما اجرای آسانسور به چه شکل است و چه مراحلی دارد؟ در این مطلب به این سوال پاسخ می‌دهیم و مراحل نصب آسانسور را از ابتدا تا انتها به شما ارائه می‌کنیم. با پارس تک آسانرو همراه باشید.

بنر مقاله نصب آسانسور

اجرای آسانسور فرآیندی تخصصی و چند مرحله‌ای است که نیاز به مهارت و دقت فراوان دارد. اما نصب و راه اندازی آسانسور در اجرای آن خلاصه نمی‌شود. شما قبل از خرید باید مشاوره کرده و شرایط ساختمان خود را بررسی کنید. همچنین بعد از نصب و راه اندازی‌هم باید از صحت کارکرد آسانسور اطمینان حاصل کنید. به همین دلیل ما فرایند خرید آسانسور از مرحله‌ی تصمیم‌گیری تا استفاده از آن توسط عموم را به سه بخش تقسیم کرده‌ و به شکل جداگانه توضیح می‌دهیم:

  • قبل از خرید آسانسور 
  • نصب آسانسور در ساختمان  
  • بعد از اتمام نصب آسانسور

در ادامه هریک از این مراحل را به طور جداگانه توضیح می‌دهیم.

قبل از خرید آسانسور

شما از زمانی که تصمیم می‌گیرید برای ساختمان خود آسانسور نصب کنید تا زمان خرید آن مراحل زیر را در پیش خواهید داشت.

  1. ارتباط با شرکت:

    تماس با شرکت آسانسور و بیان نیازهای خود و دریافت اطلاعات اولیه مانند قیمت، مدل‌ها و خدمات

  2. مشاوره و معرفی اولیه:

    گفتگو با کارشناس فنی برای بررسی نیازها و شرایط پروژه و معرفی مدل‌های مختلف آسانسور با توجه به نیاز شما

  3. بازدید از ساختمان:

    حضور کارشناس فنی در محل پروژه برای بررسی دقیق شرایط و اندازه‌گیری دقیق محل نصب آسانسور

  4. مشاوره فنی:

    ارائه راهکارهای فنی مناسب با توجه به شرایط پروژه و پیشنهاد بهترین نوع آسانسور برای ساختمان شما

  5. طرح پیشنهادی:

    ارائه‌ی جزئیات فنی، قیمت و زمان‌بندی پروژه و همچنین نقشه‌ و طرح‌ اولیه

  6. تایید طرح:

    بررسی و تأیید طرح پیشنهادی شرکت توسط شما و اعمال تغییرات مورد نظرتان 

  7. استعلام:

    ارائه‌ی نحوه‌ی اجرای آسانسور توسط شرکت همراه با جزئیات و قطعات مورد نیاز

  8. اعلام مالی:

    ارائه‌ی هزینه‌ی نهایی اجرای آسانسور و پیش‌فاکتور 

  9. تایید مالی:

    تأیید پیش‌فاکتور و شرایط پرداخت توسط شما

  10. پیش قرارداد:

    تنظیم پیش‌قرارداد و توافق نهایی روی جزئیات 

  11. قرارداد:

    تنظیم قرارداد نهایی و امضای آن توسط طرفین و تعیین زمان‌بندی شروع کار

بعد از انجام تمام این مراحل، کار نصب و راه اندازی آسانسور در تاریخ مشخص شده شروع می‌شود. در ادامه در مورد جزئیات این مرحله بیشتر توضیح می‌دهیم. 

مراحل قبل از خرید آسانسور
ارتباط با شرکتمشاوره و معرفی اولیهبازدید از ساختمانمشاوره فنیطرح پیشنهادی
تایید طرحاستعلاماعلام مالیتایید مالیپیش قرارداد
قرارداد

نصب آسانسور در ساختمان

آسانسورها انواع مختلفی دارند و نحوه‌ی نصب و راه‌اندازی آنها در برخی مراحل ممکن است تفاوتهایی داشته باشد. اما رویه‌ی کلی اجرای آسانسور در ساختمان شامل مراحل زیر می‌شود:

  1. آماده سازی چاه:

    اولین قدم در نصب آسانسور، آماده سازی چاه است. این مرحله شامل گودبرداری، بتن ریزی کف چاه، ایجاد دیواره‌ها، محل عبور لوله‌ها و سیم‌ها و نصب سیستم تهویه می‌شود.

  2. آماده سازی چاهک:

    پس از آماده سازی چاه، نوبت به آماده سازی چاهک می‌رسد. در این مرحله کف چاهک بتن ریزی شده، ریل‌های آسانسور نصب می‌شوند و سیستم‌های ایمنی مانند ضربه گیر نیز قرار می‌گیرند.

  3. ساخت موتورخانه (در صورت نیاز):

    اگر آسانسور از نوع ماشین روم یا MR باشد و نیاز به موتورخانه داشته باشد، در این مرحله فضایی مناسب در بالای ساختمان ساخته شده و موتور آسانسور، تابلو برق و سایر تجهیزات در آن نصب می‌شوند.

  4. آهن کشی چاه و نصب ریل‌ها:

    در این مرحله، ستون‌ها و تیرهای فلزی در چاه نصب شده و ریل‌های آسانسور به دیواره‌های چاه متصل می‌شوند.

  5. نصب درب‌های کابین و طبقات:

    درب کابین آسانسور و درب‌های طبقات در نقاط مناسب نصب می‌شوند. این دربها انواع گوناگونی دارند از جمله تک درب، دو درب تونلی و دو درب مجاور

  6. نصب قطعات مکانیکی:

    تمام قطعات مکانیکی از جمله کابین، وزنه تعادل، سیم بکسل و سیستم کششی آسانسور نصب می‌شوند.

  7. برق‌کشی:

    تمام سیم‌کشی‌های مربوط به قطعات الکترونیکی از تابلو فرمان به قسمتهای مختلف آسانسور انجام می‌شود.

  8. نصب قطعات الکترونیکی:

    پس از سیم‌کشی تمام قطعات الکترونیکی مانند پنل‌ها، سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق، سیستم‌های روشنایی و صوتی نصب می‌شوند.

پس از اتمام اجرای آسانسور، تمام بخش‌های آن تست می‌شوند تا از عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل شود. این مرحله شامل بررسی تمام قطعات مکانیکی و الکترونیکی و سطوح چاه و چاهک می‌شود. این تستها علاوه بر اینکه باید برای کنترل کیفی آسانسور انجام شوند، برای دریافت استاندارد اولیه هم ضروری هستند.

نصب آسانسور در ساختمان
آماده سازی چاهآماده سازی چاهک
ساخت موتورخانه (در صورت نیاز)آهن کشی چاه و نصب ریل‌ها
نصب درب‌های کابین و طبقاتنصب قطعات مکانیکی
برق‌کشینصب قطعات الکترونیکی

بعد از اتمام نصب آسانسور

بعد از اینکه کار نصب آسانسور به پایان رسید شما نمی‌توانید بلافاصله آن را در دسترس عموم قرار دهید و قبل از آن باید مراحلی را پشت سر بگذارید. این مراحل عبارتند از دریافت گواهی‌نامه استاندارد اولیه و استاندارد ادواری. البته استاندارد ادواری اجباری نیست ولی برای حفظ کیفیت آسانسور در طول زمان بهتر است که آن را دریافت کنید. 

اما دریافت استاندارد اولیه الزامی است و در صورت نداشتن آن گواهی پایان کار برای ساختمان صادر نخواهد شد. برای دریافت این گواهی مراحل زیر انجام می‌شود:

  1. مطمئن شوید که تمام مراحل نصب آسانسور به پایان رسیده و جزئیات کار باقی نمانده است.
  2. پس باید کپی پروانه ساختمان و کپی کارت ملی متقاضی را به شرکت آسانسور ارسال کنید.
  3. رکت نصب آسانسور به صورت اینترنتی برای دریافت استاندارد ثبت نام می‌کند.
  4. سپس شرکت آسانسور نقشه‌ها و مدارک فنی لازم را به سازمان بازرسی ارسال می‌کند.
  5. کارشناس سازمان بازرسی از آسانسور بازدید و در صورت عدم وجود نقص و ایراد فنی آن را تایید می‌کند.
  6. شرکت آسانسور جهت تکمیل پرونده قرارداد خدمات سرویس و نگهداری آسانسور و بیمه‌نامه را به سازمان بازرسی ارائه می‌دهد.
  7. پس از تکمیل پرونده، سازمان بازرسی گواهی استاندارد اولیه را صادر می‌کند.

با دریافت استاندارد اولیه می‌توان آسانسور را راه اندازی کرد و در دسترس افراد قرار داد. بهتر است که قبل از استفاده، در مورد نحوه‌ی عملکرد آسانسور و استفاده از سیستم‌های امنیتی آموزش‌های لازم به ساکنین ساختمان داده شود. 

جمع‌بندی

انتخاب آسانسور مناسب، در واقع سرمایه‌گذاری برای آسایش و رفاه شما برای زمانی طولانی است. پس قبل از انتخاب نهایی، به طور کامل تحقیق کنید و از تجربه و تخصص شرکت آسانسور مورد نظر اطمینان حاصل کنید. 

در این مطلب ما مراحل نصب آسانسور از صفر تا صد را ارائه کردیم و سعی کردیم شما را با روند خرید آسانسور آشنا کنیم. اگر شماهم قصد خرید آسانسور دارید، ما در پارس تک آسانرو با سابقه‌ی طولانی و موفق در زمینه‌ی نصب و راه اندازی آسانسور، خدمات مشاوره آسانسور و خدمات سرویس و نگهداری آسانسور، آماده‌ی ارائه‌ی اطلاعات بیشتر به شما هستیم. پس همین حالا با ما تماس بگیرید. 

بنر صفحه مشاوره آسانسور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!